Theo Schilder Tweewielers Alkmaar Fox racing shox Craft Schwalbe banden en meer fi'zi:k Shimano GIANT Ride Life
afbeelding van thorsten

Topcompetitie Steenwijk

Terug van vakantie kon het Theo Schilder Giant dealer Team tijdens de afsluitende wedstrijd van de Topcompetitie in Steenwijk laten zien hoe men door de zomer was gekomen.

Het spits werd dit keer afgebeten door de junioren waar Sem leit zien dat of zijn 29er of zijn (franse) benen heel goed waren. Samen met GIANT collega Jeroen van Eck kon hij de hele tijd op een tweede stek rijden. Helaas gooide een stuurfoutje roet in het eten. Na en val en met een krom stuur was uiteindelijk plaats 5 het hoogst haalbare. Maar toch, de trainingsrondjes in Frankrijk hebben hun uitwerking niet gemist. Nu de vorm vasthouden (of zelfs uitbouwen) en het wordt nog een mooie afsluiting van het seizoen. Immers het Benelux Kampioenschap ligt in het verschiet en daar kan dus nog het een en ander worden rechtgezet ! wink

Toen waren Mijntje en Sophie aan de beurt. Na een wat rommelige start (de starttijden werden opeens omgegooid (waardoor een paar Elite dames in de problemen kwamen) werd meteen duidelijk: een pittig rondje!

De inzettende regen maakte het niet makkelijker, de bosgrond ging nog meer zuigen en de wortels in de bochten werden nog iets gladder. Bovendien had je "moder die niet glad was en modder die wel glad was", aldus NL Kampioene Laura Turpijn. Dus dat was opletten geblazen!

Daar waar Mijntje meteen door had dat ze heer eigen tempo moets rijden en dat ook netjes volhield tot de streep had Sophie kennelijk meer verwacht dan er in zat. Hoewel goed gestart kon ze het tempo van de uitgekozen tegenstanders niet volgen hetgeen tot vertwijfeling leidde. Nooit goed natuurlijk met onnodige stuurfouten tot gevolg, de gladde wortels waren al besprokenblush. Na wat rondjes kon ook Sophie haar tred weer vinden maar moest zich uiteindelijk met een 8ste stek tevreden stellen. Jammer want in het eindklassement Topcompetitie betekende dat geen 5de maar een 6de plaats. Mooi resultaat natuurlijk in het eerste jaar bij de groten.

Uiteindelijk bleek trouwens dat Mijntje en Sophie aan een heuse Marathon hadden deelgenomen, de Garmin klokte een race-tijd van 1:38 uur!!
Geen wonder als er door de jury op het aantal te rijden ronden wordt gelet in plaats van de maximale wedstrijdduur.
Goed te weten wat de KNWU onder "bescherming van de nieuwelingen" bedoeld als je ze in een MTB team wilt opnemen....Ik heb in mijn trainerscursussen altijd anders geleerd.....
Wel, opgebrand en tevree gingen we weer naar huis....


Doordat de voorbereiding van de meiden in de wedstrijd van Sem viel heb ik helaas geen foto's van die wedstrijd. sorry!