Theo Schilder Tweewielers Alkmaar Fox racing shox Craft Schwalbe banden en meer fi'zi:k Shimano GIANT Ride Life
afbeelding van thorsten

Bergrace Lunteren: bikkelen in Gelderland

Bergrace Lunteren, de laatste bergrace van het seizoen en TSGDT zou eigenlijk in volle bezetting aanwezig zijn. Onze nieuwste aanwinst Maaike zou voor het eert mee gaan. Maar helaas: Mijntje moest verstek laten gaan. Gezondheid gaat nog altijd voor fietsen! Zo vertrokken we dus met z'n vieren vanuit Alkmaar in en naar de regen. Al die buien, nou je moet als mtber wel uit een apart soort hout gesneden zijn om vrijwillig naar de modder te vertrekken.

Eenmaal op de plaats van bestemming in Lunteren viel het allemaal erg mee en had de regen juist voor een best goed  te bereiden ondergrond gezorgd. Uiteinelijk hadden we nog wel buien bij het inrijden maar de 75 min wedstrijd werd onder droge omstandigheden verreden.

Een mooi parcours had de organisatie zeker wel neergelegd maar wel zwaar. Veel klimwerk en dus veel (pittige) afdalingen en "loodzwaar" zoals Theo Evers (bezig aan zijn 150!min) wist te berichten. Ideaal voor een zondagje uit.

Hoewel helemaal niet nodig had Maaike toch wel wat te bewijzen en vloog al bij de start weg als een raket. Die vlucht werd echter snel gestopt toen een lekke voorband haar tot een pitstop dwong. Gelukkig stonden (alweer) Theo Evers met een binnenband en vader de Nijs met helpende hand ter zijde, waardoor Maaike, zij het met een volle ronde achterstand, toch nog haar 75 min kon volmaken. Een trainingsrit, maar dat was van begin af aan de bedoeling.

Dat het parcours lastig was moest Sophie aan den lijve ondervinden. Naar een goede 70 min wedstrijd even een momentje van concentratie verlies, een langzamere renner ervoor en haar afdaling eindigde met een rol in de struiken. Niks ernstigs! Behoorlijk onder de krassen en wat van streek kon zij haar 3 ronden afmaken maar het kostte haar wel de zwaar bevochten 7de plaats die ze moest afstaan aan Lisanne Bouwmeester. Uitendelijk plaats 8 en toch wel tevreden. 1:37 uur op de fiets, een mooie training, bezoek aan de EHBO tent en poffertjes toe, ach het kan slechter!

Sem merkte ondertussen van al dit helemaal niets. Vechtend met mindere goden voor hem (natuurlijk startten wij achteraan laugh) kon hij zich op zijn 29'er langzaam maar zeker steeds verder naar voren werken. Deze keer ging alles goed, vorm goed, techniek goed: uiteindelijk een 15de stek (5de in de klasse tot 20 jaar). En dat bij 140 deelnemers... chapeau!

Tot slot nog een opmerking aan de organisatie: Melk het concept, niet de renners! Evengoed, bedankt weer voor een mooie dag.

 

Meer kiekjes in onze Picasa...